I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

31 juli 2010

B... som i Brödfat


borta bra men hemma bäst
barn och man är hemma igen efter några dagar på västkusten. bad och lek vid stranden. berg- och dalbana har åkts. bilmuseum är besökt. blåbärstjejen själv har snällt fått stanna hemma då hennes krångliga rygg inte klarar den långa bilresan. buhu! bättre lycka nästa gång - hoppas hon!


"bless this house"

- står det i fatet som jag hittade på loppis.

Fastnade för den direkt. På baksidan står det "Wilton Mount Joy PA USA" ingraverat. Okänt för mig. Blev ju nyfiken och googlade på namnet. Det är tydligen ett brödfat tillverkad av Wilton Armetale i Pennsylvania, USA. Så tjusigt. På hemsidan kan man läsa att fatet är gjort av giftfri metall utan beläggning. Wilton saluför en hel radda produkter - och allt är givetvis i denna glänsande metall. De tål att lagas mat i (brödfatet undantaget) och är kyl- och värmebeständiga länge.


Är ni inte glada över att ni fick veta det?! ;) Och om ni tyckte att det här var den intressantaste läsningen någonsin (!!) - gå hit och läs mer ;)


Om det är något värde i fatet eller ej, det vet jag inte - men på ebay hittade jag ett flertal likadana. Så jag kan nog utesluta tanken om att det är ett sällsynt exemplar jag hittat ;D


För min del räcker det med att jag tycker det är vackert!


Trevlig helg!


PS. Tack för grattis-hälsningarna :)

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Gugi sa...

Godmorgon! Så himla tråkigt att din rygg fortfarande krånglar! Har du prövat osteopatisk behandling? Inte förrän jag gick på osteopatisk behandling blev min rygg bättre och före det prövade jag i stort sett allt som står till buds.
Fatet är jättesnyggt! Ett bra fynd minsann...

Ha en fin helg!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Usch och fy för kassa ryggar, jag kan sälla mig till din skara, tyvärr... Min brakade förra veckan och är fortfarande INTE bra, suck. Jättefint fat och jag håller med dig, det spelar ingen roll om något är köpt på "fina gatan" eller om det är antikt eller nytt, huvudsaken är att det gillas av ägaren själv!

Ha en skööön helg!

Kramizar aka

A House With A View sa...

ps. du har något att hämta på min blogg!

kraam aka

Helena sa...

Tänk så spännande det är just det, att köpa second-hand och grunna över sakens historia... och nu får vi verkligen hoppas att den utför sitt jobb, denna bricka, och "blessar" inte bara blåbärshuset, men också din onda rygg så att den blir tipptopp i ett nafs!

Kram från Helena, The Swenglish Home

Morse Farm sa...

Hejsan!
Vad kul att du efterforskade. Kul med saker med historia som i för sig allt har men du vet vad jag menar.
Fatet var fint.
Hur är det med dig då?
Tänkte på det här med stjärna de är enkla att spraymåla så då kunde jag köpa en till dig och du kan själv spraymåla den i den färg du vill ha. Eller skulle du vilja ha en med Amerikanska flaggan motiv, de är coola!
Ha det gött!
Själv är jag vid havet.
Kram Bodil.

Linda i Lönnbacka sa...

Vilket jättefint fat du hittat! :)

Låter som ni haft en trevlig resa men trist att din rygg krånglar.

Jag hoppas verkligen du blir bättre!

Varma kramar
Linda