I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

17 juli 2010

Paella


Blev bjuden på paella härom kvällen.

Så gott!

Första gången för mig :)

Det är min kusins man som har lagat den. Han är från Gran Canaria och är jätteduktig på matlagning. Paella tar flera timmar att förbereda och det var intressant att se hur det gick till. Han tillagade den direkt på grillen i ett stort kärl med låga kanter. I denna paella fanns det många godsaker som t ex olika sorters kött, fisk, skaldjur, grönsaker, citron ,apelsin, ris och kryddor. Serveras med bröd och hemgjord aioli.


Vilka dofter!


 


Vi har varit i Spanien många gånger men aldrig ätit paella. Sambon gillar inte skaldjur och jag har varit lite tveksam till musslor och bläckfisk. Men nu fick jag chansen att prova! Jag kände mig lite vågad (det kanske var vinet - jag vet inte ;)) och åt faktiskt musslorna... med mycket citron över... smakade de... i stort sett... ingenting haha! Tror det är synen av dom som fått mig att inte vilja prova tidigare men det gick bra - jag överlevde *blink*. Bläckfisken däremot... mjae.. tyckte den "stirrade" på mig och spretade med tentaklerna sååå det tog emot om jag säger så!
Tack för smakupplevelsen!


Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, oj vad gott det ser ut, trevligt med olika matkulturer och spännande att få smaka på det.

Gugi sa...

Mmm, paella kan vara supergott om den görs av nån som verkligen kan sin sak! Här väntar sommaräventyr så får se om det blir några nya smakupplevelser ;O)

Ha en fin vecka!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Jösses vad fint och läckert!! Paella är såå gott tycker jag! Vilken höjdare att få smaka den tillagad av någon som kan sin sak - avis, jag?? JAAAAAA!!!!

Kramizar aka

Daniela sa...

Det ser riktigt gott ut! Roligt att pröva något nytt...

Peter sa...

Tack för din kommentar Sanna! Lite tajt med tid och nätåtkomst just nu. Får zappa runt i din blogg senare. Peter "på Salsta".