I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

8 juli 2010

Lägesrapport


Hej på er!

Hoppas ni har det varmt och skönt och njuter av sommaren. Kanske ligger ni på stranden just nu eller vid poolen om man har turen att ha en sådan hemma. Här är det fortfarande svalare temperaturer och det blåser en del. I tidningen utlovas det dock varmt och klibbigt väder... av det märks... ingenting! Lika bra det eftersom svalare väder är att föredra byggnadsmässigt ;)

Sten, sten och åter sten verkar vara det ständiga samtalsämnet denna vecka. På uteplatsen nedanför verandan har det satts en stödkant av gatsten runt om. Vi ska sedan "fylla i" med marmorskivor som ska läggas i ett mosaikmönster. Nu väntar vi på att plattläggaren ska meddela oss när han kan komma och utföra arbetet. Snarast, hoppas jag!


På mittenbilden längst upp till höger skymtar grillplatsen som ska muras. Vet inte vad vi ska ha för material till den än och vad som kan passa. Förslag mottages tacksamt :) Så har vi tryckt ner en kronklematis i ett av växthålen. Den har stått på en undanskymd plats och det såg inte ut att vara mycket liv kvar i den. Återstår att se om den tar sig. Någon som har något tips på näring jag kan ge?
Tack så jättemycket för "krya-på-dig-hälsningarna" :) Tyvärr pendlar det mellan bättre och sämre hela tiden, men jag kämpar på med det onda och hoppas att det snart ger med sig.


Ha en trevlig dag!


Posted by Picasa

5 kommentarer:

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fint projekt på G :)
Håkan

Helena sa...

Det där kommer att bli snyggt, det syns redan nu! Och så duktiga ni är som jobbar och jobbar! Just nu tycker jag att vi inte kommer någonstans med någonting här, åtminstone inte något som inte handlar om sambons kära grönsaksland... ;-D Å andra sidan klagar jag väl inte så värst, det var han som planterade hallonbusken...;-)

Ser fram emot att höra smackningar och allmänt hallonsörplande från Blåbärshuset snart... fniss...

Kram, Helena

Annelie sa...

Tufft och fint med växthål.
När det gäller klematis så vill de har rötterna i skugga, men det kanske du visste. Det jag inte visste om klematis flyttningar som jag googlade var att de helst ska flyttas medans de är dormant och att man järna skall plantera dem lite längre ner än den var på förra platsen, ca 4-6 cm. Det föreslogs rotten manure, bone meal, och fertilizer hög i phosphate i botten på gropen. Men allt det är kanske lite sent. Men, vattna, vattna, vattna... det är nyckeln till överlevnad. Om du har lite kompost du kan gräva ner lite runt om så är det jättebra.
Lycka till med allt och hoppas att ryggen blir bra fort.

Gugi sa...

Kikar in för att hälsa trevlig helg! Projektet blir ju kanonfint!

Kram Gugi

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej!
Det ser ut att bli kanonfint det där. Jag tror aldrig jag sett marmor läggas här i Sverige, eller har jag det..?? Det ska bli kul att se när det kommer längre:-)

Ha det gott! H
PS Recept till en
Enkel pastasås:
1. Ett paket lätttuvad fryst spenat (måste vara den lättstuvade)
2. Smula i ca 50-100g grönmöglost av nån sort (billig går kanonbra:-)
3. Sleva ner en halv burk creme fraiche.
4. rör om, in i micron ca 4 minuter. Färdigt.
Urgod:-)