I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

18 oktober 2010

Capsicum annuum


- eller spansk peppar som denna prydnadsväxt kallas för här.

Jag har fått för mig att denna växt endast är uppdriven för prydnad och att pepparn inte är ätbar. Någon som vet om det stämmer?
Bild från www.odla.nu


Jag köpte två stycken krukor i rött och orange och tänkte att det skulle bli ett fint blickfång inomhus under hösten. Tyvärr så har jag inga "gröna fingrar" när det gäller att sköta om växter så det tog inte så lång tid förrän de började sloka. Det gick inte rädda dom. Vad göra?


Kanske prova om det går att torka frukterna? Jag lade helt sonika in dom i ugnen på 100 grader i några timmar. Trädde upp dom på en najtråd och...


... dekorerade ett mosshjärta. 


Ett tips:

Använd handskar (det gjorde inte jag...) och tänk på var ni sätter fingrarna (det gjorde inte jag...) och klia dig för guds skull inte på näsan (det gjorde jag...) - för frukterna/fröna är väääldigt starka!

En hint:

Det svider som... p-i-i-i-i-i-i-i-p!Men jag överlevde ;)
 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

A House With A View sa...

Haha, åhhhh vilken osis, hihi!! Men vilket fiiint hjärta!! Du är såå händig ju! Härligt med ljungen nedanför, effektfullt!

Stor måndagskramiz aka

Annelie sa...

Fniss, tack för tipset om peppar och handskar. Lessen att du inte visste om det. Ouch!
Men vad fint hjärta du har gjort. Pepparfrukterna är strået vassare på hjärtat än i kruka måste jag säga.
Gillar att det är lite svängt. Och hur du har tagit kortet med ljungen nedan kan jag inte klura ut.
Har själv ingen aning om de går att äta.

Kramar

KarenSue sa...

Hi Sanna, I don't know about these peppers. But I do like the way you dried them. I will try that.....with cloves thanks to you!
Enjoy your day,
KarenSue

Daniel sa...

Peppar, handskar å HJÄRTA!! Kreativt fint!:)

Gugis Pärlor sa...

Hihi, jag hade nog gjort samma misstag som du! Tur att du hann före, så nu vet jag, ifall jag mot alla odds någongång hamnar i samma situatione... Men ditt hjärta vinner det mesta- så fint det blev och vilken kul ide du kom med gällande användningen av "frukterna"

Kram på dig!

Linda i Lönnbacka sa...

Vilken tur att det gick att ta tillvara på frukterna iaf.

Hjärtat blev ju jättefint!! :)

Kram kram

Systrarna Hjertén sa...

Supersnyggt! Har också för mig att man inte kan äta dem, men det är inget jag vet!

Mvh
Frida

coelum-versus sa...

Jo dessa frukter är av släktet spansk peppar och är ätliga, inte bara ätliga utan en god och fin krydda men som redan sagts,.,. Väldigt stark.
Att de ibland står ej ätlig, beror ofta på att i vissa länder är det annars krångligt att sälja dessa, som då skulle gå under livsmedel med en massa extra kontroller. Sen kan de vara besprutade ned kem som inte är godkänt för livsmedel. Men sådana medel försvinner ganska snabbt och det finns ju kranvatten att tvätta av med. Lycka till med dessa delikata och vackra frukter