I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

4 oktober 2010

Kanel + Bullar = Gott! Finns det något godare än Kanelbullar?

Så till ära av Kanelbullens Dag - kickar jag igång veckan med en laddning nybakade bullar. Det är inte så ofta jag bakar bullar. Kanske högst 2-3 gånger om året faktiskt! Det finns ju så mycket annat spännande som ska provbakas ;)  Har ni testat att använda farin istället för vitt socker i fyllningen? Det blev mycket godare! Lite knäckig smak...


Men, när jag bakar bullar så ska de vara stora, luftiga och med mycket kanel! Inget snålande här inte! Två personer i familjen tycker att man alltid ska ha kanel på sin morgonfil hmm... Det finns alltid några påsar kanel i lådan och, nåde mig om jag har glömt fylla på lagret! ;)  Själv växte jag upp med att man skulle ha ingefära på filen, tyvärr är jag ensam om den åsikten i familjen haha!


Min snälla mamma har försett mig med ännu fler fina formar i härliga färger.


En krämig philadelphiaröra med hackade pistagenötter ovanpå är också gott.Hoppas ni har haft en skön helg. Jag har försökt beta av några fönsterputsningar. Det är många rutor så jag brukar ta ett rum i taget för att det inte ska bli så jobbigt och för att jag inte ska tröttna ;) Har också försökt täcka över de få växter vi har inför frosten och vintern med granris. Hoppas de ligger kvar för det blåser rejält emellanåt.


Tack för att ni hälsar på hos mig och lämnar kommentarer. Det värmer gott i hjärtat att veta att ni finns där ute och kikar in då och då.


Jag önskar er alla en trevlig vecka!

Posted by Picasa

8 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Jag läste i tidningen imorse att det var kanelbullens dag idag och tänkte att kanske det vore dags för ett bak. Håller med dig att mycket kanel ska det vara och farinsocker ger en fin smak i bakverk. Jag brukar inte heller baka bullar (högst en gång i året typ). Tycker att det är lite småjobbigt med jäsning och så. Det ska gå fort när jag intar köket-haha. Ha en fin vecka!

Kram Gugi

Johanna sa...

Oh så ljuvligt!

Jag kom hem från Åbo imorse så inget bullbak blev det för mig i helgen. Får springa förbi en ICA under eftermiddagen innan jag flyger hem till Norge. :-)

Annelie sa...

Äääälskar detta inlägget Sanna!
Så kul att höra hur du berättar om bullbakandet, kanel och ingefära. Mina föräldrar är stora kanelfantaster. Tydligen har kanel bra hälsoeffekt har jag börjat höra nu, ja ingefära också för den delen, men det har jag hört ganska länge.
Gillar iden av cream cheese toppingen med pistager, tycker mycket om at ha något som ger lite crunch.
Här i sticky buns så används det brown sugar istället för vanligt strösocker till fyllning, och jag måste hålla med om att det ger en lite djupare och knäckigare smak.

Kram och håll i hatten!

calas sa...

O vilka underbara bullar. Tyvärr blev det inga bullar här men däremot nybakat bröd. Kanel är dock inta favorit i bullar ,hellre kardemumma o mkt smör. Nästa ggn det blir bullar ska jag pröva med farinsocker. Ingefära på filen är toppen däremot. Ha en fotsatt skön måndag.

A House With A View sa...

Heej söta Sanna! Men oj vilka superfina foton, gah... Hur gör du människa, berätta!! Genast! Så häftigt mes svartvitt kontra grönt - snyyyggt! Vad handlade inlägget om nu igen, såg bara dina bilder??????????????????? Jo, en grej noterade jag allt, INGEFÄRA!?!?! No, no.... uschan...


Stoor kramiz aka

Carolyn sa...

Oh! I love cinnamon buns too.

I am glad you liked my garden room look.

Carolyn

Systrarna Hjertén sa...

Varendaste blogg jag kollar idag visar smarriga bullar, nu får ni ge er!! Jag behöver faktiskt inte dessa frestelser...byxorna skaver!! ;D

Håller med din familj om att kanelen passar även på filen!

Läckra bilder du har tagit! Hur har du fått till svart-vit/färg effekten?

Mvh
Frida

P.S. Bullarna ser verkligen jättegoda ut och när jag tycker att jag kan äta bullar igen ska jag prova farinsocker!

Celestial Charms sa...

Yummy! Love the paper liners too!
Maureen