I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

22 oktober 2010

Pumpasoppa


Hej!


Jag har provat att laga pumpasoppa och den blev riktigt god!

Receptet hittade jag på ICA i deras receptbank. Ibland får jag sån idétorka om vad vi ska äta till middag. Så en dag när vi var i mataffären ställde sig dottern och började trycka ut matrecept ur maskinen (av ren desperation kanske? *fniss*) och ut kom bland annat ett recept på pumpasoppa. Tur för oss så hittade vi en matpumpa också, av sorten "Delicata", annars hade det blivit svårt att tillaga soppan ;)Sen dess har det blivit fler möten med receptbanken. Det har blivit vår "nya grej" när fredagen kommer. Vi väljer ut några recept till helgen, handlar ingredienserna, går hem och provlagar. Riktigt roligt och ett välkommet avbrott från våra vanliga slentrianmiddagar. Vi gillar!

~~~

Igår kväll fick vi vår första snö här. På flera andra håll i landet har det snöat rejält och jag hoppades i det längsta på att vi skulle slippa undan. Men inte. Igår singlade snöflingorna ner och täckte allting. Helt plötsligt fick vi ett vinterlandskap. Jag hade hoppats på några soliga höstdagar till men vad ska man göra? Bara hänga med på tåget :)


Jag önskar er alla en trevlig helg!


Posted by Picasa

8 kommentarer:

Firefly Hill sa...

Oh my goodness Sanna...snow? I guess you have a very long winter there. My daughter has some teachers coming to visit from a Swedish school and she is very excited.

xo,

annie

Gugis Pärlor sa...

Hej!

Jag är inte heller nåt mat-freak som gillar att stå vid spisen om vardagarna och röra ihop den ena rätten efter den andra. Det blir tyvärr mycket detsamma, något lättgjort och fort ska det gå. Vilken fin ide ni har kommit på att testa nya recept ;O)

Vi har haft strålande solsken nu i två dagar men kallt, brrr... så snön är väl på väg hit kan jag tänka mig. Ha det gott!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Neeej, ingen snö!! Maken ska snickra brygga i helgen ju!!! Hihi. Vilken fin bild du visar, fiffig du är!! Har många gånger funderat över att tillaga något av pumpan vi köper och gör lykta av, men hittills har det inte blivit något av med det! Blev inspirerad av ditt inlägg här! Kul att ni provar nya recept, blir såå mycket roligare att göra mat då!

Stor fredagskramiz från aka

Helena sa...

Himmel så tidig snön är i år! Det känns alldeles overkligt att större delen av Sverige badar i vitt, trots att jag har sett många bloggade bildbevis de senaste dagarna!

Pumpasoppa, minsann. Vilken trevlig idé att trycka ut recept, handla ingredienserna och gå hem och tillaga något nytt! Jag behöver nog en sådan spark i baken, då jag tycker att jag har fastnat i min matrepertoar lite... Ack ja, var är ICA när jag behöver dem? ;-D

Önskar dig en trevlig helg!

Helena, The Swenglish Home

Linda i Lönnbacka sa...

Har aldrig ätit pumpasoppa, passar fint nu i hösttider och till halloween :)

Ha en riktigt mysig helg!
Kramar Linda

Systrarna Hjertén sa...

Pumpasoppa har jag aldrig testat, men receptbank är bra!

Trevlig söndag!
/Frida

Annelie sa...

Vilken trevlig liten fredagstradition ni skapat du och din dotter. Säger som Helena, var är ICA när man behöver dem?
Vad kul att ni har Delicatasquashen, den upptäckte jag i år. Den är ju så himla söt och god. Nästan som godis tycker jag. Har ugnsrostat den några gånger och ätit den direkt ur ugnen utan något alls. Prövade också att mosa den kall och ersatte det för pumpapure och gjorde kakor av den. Men mit påhittade recept behöver lite arbete.
Helt otroligt att ni fått snö, tycker att ni precis blivit av med förra vinterns snö, fniss.
Men inte håller väl sig denna snön?

Upptäckte precis att vi har samma söta skål från IKEA. Kramar

Celestial Charms sa...

Wow, you are the first person I know to declare they have seen snow this season. I guess winter is fast approaching! That soup sure does look like great comfort food.
Maureen