I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

27 oktober 2010

I spy...


with my little eye...


Hej!

Idag kikade jag in i spåkulan och där såg jag... fladdermöss?

Jag kikar lite närmre...

Vad vill spåkulan säga?




Nu vet jag!


Spåkulan vill att jag ger er en bit


Pumpakaka!

Japp, så är det.


Nu är jag säker ;)




Hur smakar pumpa i bakverk?


När dottern och jag stod framför den "fantastiska trollerimaskinen" som spottade ut det ena receptet smarrigare än det andra, trillade det även ut ett recept av en pumpa- och morotskaka. Konstigt eller hur? ;)



Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 bit pumpa, ca 200 g (jag använde Delicata)
2 morötter, ca 200g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter och rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred toppingen över kakan och garnera med strimlat apelsinskal eller strössel.



Topping:
25 g smör
250 g Kesella (jag använde cream cheese)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Livsmedelsfärg - valfritt

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ner Kesella, florsocker, vaniljsocker och eventuellt livsmedelsfärg i smöret. Ställ krämen i kylskåpet.



- och nu har jag svaret; det smakade GOTT och väldigt SAFTIGT!


Glad onsdag allihopa :)


7 kommentarer:

Linda i Lönnbacka sa...

Jag har aldrig prövat att äta något med pumpa i men det skulle vara kul att testa.

Tack för receptet, tror jag ska pröva det lagom till halloween :)

Ha en jättefin dag!
Kraaaam

Annelie sa...

Neeeej, inge konstikgt alls!!!
Pumpa är jättegott att baka med.
Dessutom kan man få i sig en hel massa vitamin A och lite fibrer medans man äter gott.
Gudans vad fin din kaka blev med frostingen och strösslet. Duktiga Sanna!
Såg du två kakor när du tittade i spåkulan? För jag ska baka en också nu när du inspirerat med goa bilder.

Kram

Firefly Hill sa...

Sounds and looks delicious! Thank you for sharing the recipe!

xo,

annie

A House With A View sa...

Vilken lovely spåkula, ha kvar den tycker jag :)) Gud så gott det ser ut, helsmarrigt!! Har köpt en pumpa som dottern ska göra lykta av, fnular om jag ska göra kaka av innehållet... Har aldrig testat att göra något av pumpa tidigare, kanske ska prova nu :)

Stoor kramiz aka

Huset vid ån sa...

Mums, den smakar jag gärna på...
Älskar syltad pumpa till grillad kyckling, såå gott!

Må så gott!
Kram Therese

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Jag känner mig lite skeptiskt inställd till pumpa. Men kakan ser jättesmarrig ut! jag kanske borde prova :)

Jag har lånat några bilder från din blogg som nu ligger på min blogg. Hoppas att det är okej. Det är bilder på Boråstapeters New Classic.
Jag har länkat till dig och också angett att det är dina bilder. Om du vill att jag ska ta bort dem så säg bara till!

Så fint hus du har!
Kram Annika

Celestial Charms sa...

This is such a pretty looking cake. The icing looks delicious.
Maureen