I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

19 april 2011

Baked Salmon Topped With Fresh Herbs And Parmesan



Sol i sinnet :)

Vilken otrolig dag vi hade igår!

23 grader varmt var det här och alldeles vindstilla. Barnens lov kunde inte ha börjat bättre. Vi fick sommarkänslor allihop - kanin Bamse tog sina första vårskutt ute, solkrämen åkte fram, t-shirt och shorts togs på och tokiga dottern ville till badet haha! Heldag ute och till kvällen blev det premiär för både trädgårdsmöbler och grillning utomhus. Det var nog rekord för oss. Vi brukar annars smyga ut grillen kring 1:a maj. Åh vilken skön dag vi hade! Hoppas resten av veckan blir lika fin.

~~~
Får jag tipsa om en enkel och snabblagad maträtt?


Det här receptet hittade jag i ett av Lantlivs nummer förra året. Ugnsbakad lax med ett täcke av färska örter och riven parmesan. Mmm så gott och fräscht! Tyvärr har jag slarvat bort tidningen så exakta mått kan jag inte ge er. Jag höftar till det lite och går på känn istället.

(Följande recept är baserat på två stycken väl tilltagna bitar)




Ta en färsk urbenad laxsida och klappa in den med lite salt och peppar.
Lägg över på ugnssäker plåt eller i en form.


I en skål - blanda:

Hackade färska örter.
Jag har tagit fyra stycken sorter (valfritt såklart) :
 En halv kruka av timjan och oregano och ett par kvistar bladpersilja och dill.

Saft och rivet skal av en citron och en lime.

En bit färsk riven parmesan.

En (eller två) teskedar flytande honung.

1 dl (eller så) olivolja.

(eventuellt lite salt och peppar)

~~~
Rör ihop och bred fyllningen över laxen.

Baka i ugnen på 150 grader i ca. 35-40 minuter.

~~~

Som topping kan du garnera med en radda räkor.

~~~


Tisdagskram till dig!


4 kommentarer:

Annelie sa...

Mmmmmm... ja visst får du tipsa. Låter jättegott.
Min man som inte äter så mycket fisk köpte för första gången lax och tillagade på grillen utan hjälp i helgen. Bara för min skull. DET var ett STORT steg för honom.

Älskar färska örter. Längtar efter att fylla min trädgård med dem. Exacta mått behövs nog inte, låter bra som du skriver.

23 grader? Jojo, en del har det bra. Det är så himla härligt med allt det första man gör. Man uppskattar allt lite mer i början.

Tack för födelsedags hälsningen.

Många kramar från Annelie

A House With A View sa...

Mums vad gott, jag äääälskar lax!!! Brukar toppa med lite allt möjligt, gärna pesto och det är ju lite snarlikt det du gjort - sååå gott!!! Helt underbar bild också!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Gugis Pärlor sa...

Vilket kanonväder hos er! Kul att det infaller just på påskveckan ;O) Tips på lättlagad och god mat tas alltid emot... Mmmm, det får bli lax i påsk!

Kram Gugi

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Mmmm låter supergott, älskar lax!!

Åååh så härligt det låter med grillkväll...
Blir nog snart grillpremiär här också om vädret håller i sig.

Kram kram