I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

4 augusti 2010

Award

Hej på er!

Nu har det varit tyst här i några dagar och det finns en anledning till det. Jag har fått en Blog Award! Blev verkligen överraskad när jag fick meddelandet från Aka med bloggen A House With A View - att jag hade något att hämta hos henne. Jättekul! Fin motivering har hon skrivit också. Det satte förstås press på mig att leva upp till denna award.
en award-mottagare har vissa förpliktelser – jag ska:


kopiera in award-bilden i min blogg för att visa att jag fått den.

- tacka och länka till den som nominerade mig.
- nominera sju andra bloggare och länka till dem.
- berätta sju intressanta saker om mig själv.


Piece of cake! Eller?


Tjae, inte helt lätt att avgöra vad som är intressant för någon annan att läsa. Jag fick en blackout. Jag har hållit bloggen i ett ganska neutralt läge vad gäller mig själv. Tänkte inte att den skulle bli för personlig. Men det har visat sig svårt att försöka hålla bloggen vid liv genom att enbart skriva om våra byggprojekt. Med tiden vävs det ändå in små anekdoter om familjelivet och annat man intresserar sig för. Dessutom är det roligt att skriva. Så här kommer några personliga sanningar om mig som jag inte tror att så många känner till.


1. Har de senaste tre åren funderat på vad jag vill bli när jag blir stor… eh?…… öh?....... tänka tänka.… och jag funderar fortfarande.


2. Drömmer om att en dag kunna bemästra spritsen och fixa en snygg topping på cupcakesen ;D


3. Så länge som jag kan minnas har jag varit intresserad av den amerikanska kulturen och språket. Kanske väcktes intresset i samband med att sommargästerna bredvid morföräldrarnas gård pratade en salig blandning av svenska, danska och amerikanska. Det var alltid så roligt att hälsa på hos dom och inredningsstilen var - ja, helt klart annorlunda mot vår bonniga svenska på den tiden. Tycker om att skriva och läsa på engelska men när det kommer till att prata… ja, då har jag en tendens till att fega ur - lite. Osäkerheten träder fram och grodor hoppar ur munnen på mig. Va?! Varför sa jag så?? Är jag inte klok!


4. Här kommer en hemlis. Som barn var jag helt fascinerad av filmstjärnor (ehum, kanske är jag det fortfarande) och tänkte att ”när jag blir vuxen – då far jag till Hollywood”! Jag studerade Kalifornien noggrant och i min kartbok märkte jag ut platserna där filmstjärnorna bodde. Än så länge har det inte blivit någon resa till möjligheternas land.


5. Okej, det här tycks roa vissa familjemedlemmar – men här är min bekännelse: ”Hej, jag heter Sanna och jag är ett Oprah Winfrey fan”. Phew! Vilken lättnad! Nu har jag sagt det! Ser hennes show och prenumererar på O Magazine. Ok jag nöjer mig med det, annars kan jag gå på i evigheter.


6. Har en fruktansvärd höjdskräck. Blir som förstenad, hjärtat bultar, blir vit i ansiktet och håller mig krampaktigt fast! Min sambo skojar om att jag inte ens törs stå på mattkanten, så illa är det inte! Men jag vägrar gå upp på en stege eller klättra i träd. Vem hittade på gallerbeklädda övergångar och trappor?? Jag åker heller inte berg- och dalbanor eller går upp i utkikstorn. Märkte att det numera svajar ordentligt även när jag står på kökspallen hm… Men! Jag har absolut inga problem med att sitta i ett flygplan. Tvärtom, känner mig ganska säker däruppe i det blå. Tro nu för all del inte att jag tänker hoppa fallskärm, prova bungy jump eller luftballong – för det är en helt annan sak mina vänner!


7. Jag är en ordningssam och noggrann människa. Skriver listor på allt. Erkänner att jag har ett visst kontrollbehov. Ibland har familjen och jag lite olika syn på hur ett städat hem ska se ut. I och med en ständigt värkande rygg har jag fått ge vika för majoriteten och får snällt finna mig i lite ”skit i hörnen” och att det inte blir dammsuget på ”mitt vis”. Har ni sett filmen ”Sova med fienden” med Julia Roberts? Otäck man hon var gift med! Nu vill jag inte påstå att jag är sån alls!! Men ibland blir jag påmind om honom när jag får en impuls till att vilja räta upp konservburkarna och hänga handdukarna rakt och snyggt….. whaa! Dags att vakna upp!!


- Å andra sidan kan jag vara fruktansvärt lat också och ta dagen som den kommer ;)

Oj! Känns som ni fick veta bra mycket mer än sju saker här.

Hoppas nu jag inte skrämt iväg er mina kära läsare!
  

Nu kommer jag till kruxet att nominera sju andra bloggare. De jag har valt att skicka awarden vidare till är av blandad kompott. Kreativiteten flödar på många olika sätt hos dessa bloggerskor. Jag får massor av inspiration, idéer, tips och skratt hos er. Jag gillar er!En påminnelse:

Aka med bloggen A House With A View som tilldelade mig denna award tycker jag ni ska göra ett besök hos. Huset som familjen bor i är så vackert och har en enastående utsikt. De har fina vyer mot en sjö, strand och en egen ö! Det ni! Vilken dröm.


Ha nu en trevlig dag!


9 kommentarer:

Morse Farm sa...

Tack för utmärkelsen!
Ang, stjärna, har ej sett några ommålade tyvärr, de är ju i plåt.
Så jag kan bara köpa en till dig och skicka så kan du måla den själv. Jag spraymålade vår som var brun innan och det är lätt.
Maila mig din adress.
Kram Bodil.

Morse Farm sa...

Förresten kul att veta lite saker om dig, Oprah, filmstjärnor och Amerika. När kommer du och hälsar på??? haha
Kram

Carolyn sa...

Congratulations on the award and it was interesting to learn more about you.

Take care,
Carolyn

Gugi sa...

Tackar så mycket för awarden! Kul att veta lite mera om dig och vad du gillar/ogillar ;O)

Må så gott!

Kram Gugi

Väggorden har jag köpt färdiga. Det är bara att överföra dem dit man önskar.

A House With A View sa...

Aha, lite tvångssyndrom och höjdfobi, dont worry, avhjälps av KBT med god effekt, åtminstone den sistnämda, hihi. Vet du, jag läste fel när du skrev om spritsen, jag läste " ..drömmer om att bemästra spriten" Haha, vad roligt, jag vaknade till där ett tag :) Sååå jättebra inlägg, jättekul att få veta lite mer om Sanna! Roligt så du bjuder på dig själv med lite humor! Håller med, inte lätt att behålla nivån helt privat på bloggen...

Stooora kraaamen från aka

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Oh my God, så mycket fobier och annat skräp här gömde sig...;-) Neeej, jag bara skämtar!
Jag är också höjdrädd, och har ännu inte heller bestämt mig för vad jag ska bli när jag blir stor... Hoppas jag blir det snart;-)

TAck för din varma tanke som gjorde att jag hamnade på listan:-)
Kram H.

Linda i Lönnbacka sa...

Tack snälla gulliga du!
Jag gillar dig också ;)

Jättekul att få veta lite mer om dig :)

Ha en riktigt fin dag vännen!
Kram på dig!

Helena, The Swenglish Home sa...

Tack rara, rara Sanna för utmärkelsen! Jag kan knappt kika in hos mina kära bloggvänner nu på Sverigesemestern, då mina föräldrars internetuppkoppling på landet är HÖGST opålitlig och bara dör hela tiden... suck. Men just nu fungerar den i ett par minuter och då fick jag en så glad överraskning när jag kikade in hos dig! Tack snälla och du, jag tycker det är jättemysigt att besöka dig också. Jätteroligt att få lite bakgrundsinfo om personen Sanna i detta inlägg också!

Kram så länge, så hörs vi när jag är tillbaka vid min dator..
Helena

Ika sa...

Roligt att läsa lite mer om dig.
Oprah fan...vem är inte det? Tråkigt att hon skall sluta, vad ska man titta på sen?