I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

27 juli 2010

Mattips till utflykten


Är ju lite smått galen i att baka cupcakes och muffins.

När jag fyllde år fick jag en liten fyrkantig men väldigt tjock bok med bara muffinsrecept. Den heter "500 muffins - den enda bok med muffins du behöver" av Fergal Connolly och du kan hitta den här.

Lite skeptiskt öppnade jag boken och tänkte att "ja ja femhundra var väl att ta i..." men jag blev glatt överraskad.

~~~~

Boken bjuder på många läckra recept och många många varianter. Där finns muffins för alla tillfällen; klassiska, kryddiga, förföriska (?!), barnsliga, nyttiga, matiga, säsongsbetonade, gluten- laktos- sockerfria och naturligtvis muffins med mycket choklaaad! :)

~~~~

Hur som helst, trots femhundra urläckra smarriga munvattnande recept borde man ju hitta ETT som passar? Men inte jag inte! Jag ville prova en matig muffins med lax. Slutligen fick det bli en egen variant av sånt som fanns hemma och de blev så här:


 
Riktigt goda!


Jag utgick från ett recept i boken och bytte ut de matiga ingredienserna mot bitar av lax, röd lök, feta ost, oliver, soltorkad tomat och kryddor. På toppen strödde jag över flingsalt och en blandning av solros- pumpa- och cashewkärnor.


 Antar att det numera finns 501 muffinsrecept... ;)

~~~~

Måste tipsa om formarna som jag köpt hos Klara färdiga. De är sååå bra! Stadiga av tjockare papp med nonstick-beläggning. De ser knappt använda ut efter gräddning. Klicka här för att komma till butiken och ta en närmare titt på formarna.

~~~~

Idag ser det ut att bli soligt och fint. Vi har haft ruggigt väder i några dagar och det har nästan känts som höst och det vill jag inte ha än! Kanske en perfekt dag för en picknick?


Ha en fin dag!


Posted by Picasa

4 kommentarer:

A House With A View sa...

Åh så smarrigt! Kul att det blev en egen variant muffin trots de färdiga recepten, hihi. Blir alltid så avundsjuk på människor som kan baka, jag har tummen mitt i hand när det gäller bakning... eller kanske matmuffins går under temat mat för då kanske jag kan lyckas lite bättre :) Ha det så gött!

Kramizar aka

Gugis Pärlor sa...

Mmmm...Mums... Det ser gott ut. Det måste jag pröva nångång. Jag har gjort pizzamuffins men inget annat som är salt. Fint av dig att komma på eget recept!

Hoppas det blev en fin picknick ute i det gröna!

Kram Gugi

♥ Fyra årstider sa...

Grattis Sanna! Du har vunnit i min tävling med presentkort från Hemlängtan. Maila mig!
Kram Lotta

Anonym sa...

Grattis till din vinst, så himla kul!

Tusen tack för dina goa ord om vårt garage.
Såna stjärnor finns det många av här i olika storlekar, de betyder tur.

Vad hungrig jag blev när jag ser dina läckra muffins. Du är ju helt otrolig på att baka!

Ha en skön söndag!
Kram Bodil.
Ps. Vill du jag ska skicka en stjärna till dig? Ds.