I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

23 augusti 2010

Grundmålat


Hejsan!

Hoppas helgen varit bra.

Nu har skolan startat upp och kalendern är redan fullklottrad!
 Tänk att det inte tar lång stund innan man är inne i de gamla rutinerna igen. Tyvärr blev dottern sjuk precis lagom, så hon fick stanna hemma första dagen. Tråkigt! Kanske inte så mycket för undervisningens skull misstänker jag... utan mer för att hon har sett fram emot att träffa kompisarna och höra vad dom har varit med om under sommaren. Ja ja, hon blir nog snart frisk.

~~

Idag tänkte jag visa hur verandan framskrider.
Lister och bågar är ditsatta.

Heter det bågar förresten? Konsoler? Jag hittar inte rätt ord. På engelska kallas det "brackets" och jag hittade en sida som heter Vintage Woodworks som vi fick massor inspiration av. Gå dit om ni vill ha uppslag.
Men vi nöjde oss med en enklare variant.

Jag tycker att de smälter in bra med stolparna. Vi har ju aldrig velat ha en prålig veranda med massor av snickarglädje - även om jag tycker om dom och det finns massor av superfina! Vi har istället försökt kopiera utseendet av den lilla verandan som vi har på framsidan av huset.

Här ser ni hela ytan.

Innertaket är färdigt och allt är nu grundmålat. Ett lager färg till vore bra att hinna med före vintern. Allt beror på väder och vind förstås! Det finns en del kvar att göra innan det blir helt komplett. Vi har fortfarande ingen trappa. Jag tror inte vi kommer hinna bygga den, utan det får bli nästa vår istället.


Sedan vore det ju roligt med lite snygga möbler!

Bordet på bilden ska vi använda, men jag tänkte kanske måla det. Har tittat efter några passande stolar men jag vet inte vad jag vill ha riktigt. Träsofforna ska bli vita och de ska stå på uteplatsen nedanför verandan. Jag har även ett par stolar i samma stil. Saknar ett bord till det bara... som sagt, en del kvarstår.

Vi väntar och ser.

Ibland snavar man över saker när man minst anar det ;)


Ha en bra dag!

4 kommentarer:

MajaLinnéa sa...

Sv: Hej! Vad kul, hoppas du lyckas med dina kakfat! (Och ja precis, Maja är det. ;) )

Annelie sa...

Sanna, jag kan inte se bilderna. Bara den översta.
Men, kul att det går framåt.
Visst är det kul med lite snygga möbler. Jag tycker att det är svårt att bestämma sig ibland också, det finns ju så mycket snyggt i affärerna. Kanske bäst att vänta och se som du säger så kanske ni snubblar över stolar och bord.

Annelie

Gugis Pärlor sa...

Verandan är ju hur stor som helst! Kommer att bli ett jättefint uterum! Det är nog så att om man bara ger sig till tåls kommer rätt objekt att hamna i händerna på en... Lycka till med sökningen av passliga möbler!

Kram Gugi

Morse Farm sa...

Hej Sanna!
Så himla fint det blir, super fint. Bordet kan nog bli snyggt vitt.
vad kul att ha finliret kvar med möbler och fixet det är ju det som är roligast.
Ha en skön onsdag!
Kram Bodil.