Nu vet jag!
Spåkulan vill att jag ger er en bit
Pumpakaka!
Nu är jag säker ;)
Hur smakar pumpa i bakverk?
När dottern och jag stod framför den "fantastiska trollerimaskinen" som spottade ut det ena receptet smarrigare än det andra, trillade det även ut ett recept av en pumpa- och morotskaka. Konstigt eller hur? ;)
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 bit pumpa, ca 200 g (jag använde Delicata)
2 morötter, ca 200g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter och rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred toppingen över kakan och garnera med strimlat apelsinskal eller strössel.
Topping:
25 g smör
250 g Kesella (jag använde cream cheese)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Livsmedelsfärg - valfritt
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ner Kesella, florsocker, vaniljsocker och eventuellt livsmedelsfärg i smöret. Ställ krämen i kylskåpet.
- och nu har jag svaret; det smakade GOTT och väldigt SAFTIGT!
Glad onsdag allihopa :)
När dottern och jag stod framför den "fantastiska trollerimaskinen" som spottade ut det ena receptet smarrigare än det andra, trillade det även ut ett recept av en pumpa- och morotskaka. Konstigt eller hur? ;)
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 bit pumpa, ca 200 g (jag använde Delicata)
2 morötter, ca 200g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter och rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred toppingen över kakan och garnera med strimlat apelsinskal eller strössel.
Topping:
25 g smör
250 g Kesella (jag använde cream cheese)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Livsmedelsfärg - valfritt
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ner Kesella, florsocker, vaniljsocker och eventuellt livsmedelsfärg i smöret. Ställ krämen i kylskåpet.
- och nu har jag svaret; det smakade GOTT och väldigt SAFTIGT!
Glad onsdag allihopa :)
7 kommentarer:
Jag har aldrig prövat att äta något med pumpa i men det skulle vara kul att testa.
Tack för receptet, tror jag ska pröva det lagom till halloween :)
Ha en jättefin dag!
Kraaaam
Neeeej, inge konstikgt alls!!!
Pumpa är jättegott att baka med.
Dessutom kan man få i sig en hel massa vitamin A och lite fibrer medans man äter gott.
Gudans vad fin din kaka blev med frostingen och strösslet. Duktiga Sanna!
Såg du två kakor när du tittade i spåkulan? För jag ska baka en också nu när du inspirerat med goa bilder.
Kram
Sounds and looks delicious! Thank you for sharing the recipe!
xo,
annie
Vilken lovely spåkula, ha kvar den tycker jag :)) Gud så gott det ser ut, helsmarrigt!! Har köpt en pumpa som dottern ska göra lykta av, fnular om jag ska göra kaka av innehållet... Har aldrig testat att göra något av pumpa tidigare, kanske ska prova nu :)
Stoor kramiz aka
Mums, den smakar jag gärna på...
Älskar syltad pumpa till grillad kyckling, såå gott!
Må så gott!
Kram Therese
Hej!
Jag känner mig lite skeptiskt inställd till pumpa. Men kakan ser jättesmarrig ut! jag kanske borde prova :)
Jag har lånat några bilder från din blogg som nu ligger på min blogg. Hoppas att det är okej. Det är bilder på Boråstapeters New Classic.
Jag har länkat till dig och också angett att det är dina bilder. Om du vill att jag ska ta bort dem så säg bara till!
Så fint hus du har!
Kram Annika
This is such a pretty looking cake. The icing looks delicious.
Maureen
Skicka en kommentar