I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

21 december 2010

Årets julgranHejsan!

Så här ser årets gran ut hemma hos oss.

Och just det, ha i åtanke att en svensk gran är ingen "Disney-gran" som ni klart och tydligt ser här. Den är lite ojämn här och där men, den är i alla fall riktig och doftar gran. En vanlig grön och grann gran kostar 240 kronor häromkring och vill man lyxa till det med en kungsgran som är tätare och kraftigare får man punga ut med 480 (!) kronor. Dessutom får man massor av "trevliga husdjur" på köpet, typ tiotusentals...
Jag har haft en vision om en vit, silvrig och glittrig gran i flera år men alltid backat ur när det väl varit dags... *fniss* Jag skojar inte! Jag har varit väldigt traditionell och bestämd i fråga om färgen på kulorna och har inte kunnat tänka mig något annat än rött, rött, rött! Väldigt svårt att bryta en lång tradition med bara röda kulor, tomtar och hemmagjort pyssel! Men i år tog jag steget mot det "okända" haha ;)
 Alla dekorationer är fakstiskt sånt som jag har samlat på mig under årens lopp. En del är loppisfynd, köpt hos Ikea, utförsäljningar eller fyndat på mellandagsreor. Tänk att jag hade allt det här i mina lådor! 


Den här ängeln är jag särskilt glad över. En julklapp från min syster för några jular sen. De är av glas och väldigt sköra. Jag är superrädd om dom! Packar ner var och en omsorgsfullt i sin lilla ask varje år...

Det glittrar och glimmar så fint i hela granen. Finast är det om kvällarna. Lite svårt att återge i bild så ni får helt enkelt tro mig *fniss*


Jag hade som vanligt god hjälp av dottern att dekorera granen. Hon var dessvärre inte riktigt lika entusiastisk över mitt färgval. Inga röda kulor?? Va?! Mamma har gått och blivit knäpp! Så, efter några försök till att "smyghänga" en röd kula - utan att jag skulle märka det... har vi nu kommit överens om att dessa små möss ska få "jula" upp granen.
Det är okej.

Det känns faktiskt ganska skönt med en liiten klick rött!


Trevlig tisdag!

 

Posted by Picasa

6 kommentarer:

KarenSue sa...

OMGoodness! Your tree is beautiful, I have thought about a same color tree but have not taken the plung to try it. And I know my girls would say something(they don't help me but they do like our tree). Have a happy happy holiday to my friend!
Leaving in 2 days for the snow!
Enjoy yours,
KarenSue

Annelie sa...

Jag älskar din gran, Sanna!
Mycket mer än min egen, men säg igntet till min man.
Drömmer ofta om olika dekorationsideer men det blir aldrig av. En anledning är ju att det blir dyrt i att byta tema varje år. Tycker att din vit och silver har väldigt mycket klass och vinterkänsla. På detta vis tror jag att man står ut med den lite bättre efter julen.
De små mössen är ju för goa.
Vi har köpt samma paket på IKEA tror jag visst, ditt var i silver och mitt i rött. Känner igen snöflingorna och bollarna.

Kramar

Gugis Pärlor sa...

Du har verkligen fått till en fin gran! Och visst ska riktiga granar lukta skog och vara litet ojämna för att ha den där riktiga känslan ;O) Ifjol hade vi en gran som inte doftade något och jag var sååå besviken! I år är det mycket bättre så det tycks variera vad man får tag på! Jag har ännu inte klätt min gran så det återstår och se vad som hamnar i den i år!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Hääääääääääääääääääärlig gran!!!! Och ängeln är verkligen helt underbar, skulle knappt våga hänga upp den!! Hos oss fanns inget annat alternativ än att välja ALLT på granen, minsta tjejen var bestämd, ALLT skulle på, haha.

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Systrarna Hjertén sa...

Ha, ha! Gillar mössen!

Här klär vi alltid granen kvällen den 23:e (mitt i allt kaos) och det är "allt ska upp" som gäller, varenda gren full och inget tema...


Mvh
Frida

raffa sa...

Hi!! My name is raffaella!! Your christmas tree is very good and lovely.i have used traslator but it's difficult for me to understand all words.anywhere your beautiful images are enought!! Merry christmas.raffa