I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 december 2010

Godis till glöggbordet


Hejsan!


Nu har det åkt fram lite smått och gott på glöggbordet.

Kring juletid tycker jag att det är trevligt att kunna hälla upp sig en glögg och ta för sig av frukt, nötter, godis och kakor när man känner för det. Jag försöker hålla det fräscht och byter ut vartefter det tar slut.

Det är bara ett "problem" - jag har en för väluppfostrad familj.

De törs inte ta utan att fråga ;) Glasburkar har jag fyndat billigt på loppisar under åren. Ibland står de tomma och trängs i skafferiet och jag vet inte vad jag ska göra med alla. Men vid såna här tillfällen kommer de väl till pass. Käpparna har jag stuckit ner i grön dekorsten och så piffat till knoppen med ett knutet band.


Doften av apelsin och nejlikor är en ljuvlig kombination. Ingen jul utan våra orange-färgade vänner :)


Mina fina pepparkaksgubbar har också hamnat i en glasburk. Jag klippte av ett tårtpapper på mitten och lade det längs sidorna i burken för en festlig dekor.


Det här skulle kunna bli en fin gå-bort-present till någon eller hur?

På bandet har jag limmat fast några av de torkade clementin-stjärnorna jag visade i ett tidigare inlägg.


 Inspirationen fick jag ur boken The Farm Chicks Christmas - Merry Ideas for the Holidays. Jag har "tjatat" om den förut men jag tycker sååå mycket om den!Jag känner mig fortfarande ganska avslappnad inför julen. Jag vet inte varför! Min kravlista och min bild över den "perfekta julen" är betydligt nerkortad i år. Vi har pyntat och dekorerat och har ett julfint hem men, jag gör det jag orkar och vad jag känner är det viktigaste. Julklapparna är inte färdiga men det är lugnt, det är ju flera dar kvar... ;)


Kanske får jag ett kraftigt uppvaknande dan före Julafton? Haha!


Ha en fin onsdag!


Posted by Picasa

7 kommentarer:

KarenSue sa...

Good day to you my friend!

I love what you have done to your jars, so much inspiration to me. I have a few, some are full and some empty. Now I will copy you! I hope you don't mind.
Enjoy your day,
Hugs to you
KarenSue

Firefly Hill sa...

how pretty to put the candy and cookies in the glass jars! a wonderful idea...thank you!

merry christmas to you!

xo,

annie

Linda i Lönnbacka sa...

Till och med mina inte så väluppfostrade barn ;) Jooorå de är så duktiga, iaf de skulle nog inte heller vågat ta något ur de vackra glasburkarna utan att fråga först. Allt är ju sååå fint inlagt! *ler*

Vackra glasburkar..

Jga känner inte heller så mycket julstress detta året, kanske borde göra det snart. Inte ens julklapparna är ju inhandlade ;)

Kraaam

Carolyn sa...

I see you have been busy baking too! I will check out the Farm Chicks now.
Thank you,

Carolyn

Helena, The Swenglish Home sa...

Vilka UNDERBARA stjärnhängslen! Jo, när jag först kikade snabbt på ditt inlägg - sådär girigt och nyfiket flängande med blicken över bilderna som jag gör ibland... - så tyckte jag mig se ett par jätteläckra hängslen! Underbar idé med stjärnor av skalen!

SÅ mysigt och inbjudande bord, och det lockar att svänga förbi Sverige bara för att bjuda hem sig till blåbärshuset!

Ser att jag har inte har kommenterat hos dig på flera inlägg, och tycker att snöhjärtat är så vackert. Hur länge skall det finnas kvar till njutbar beskådning, måntro... Men så har du ju hjärte-back-up i kakformsform - fin-fina kakor det måste bli i den!

Och du Sanna, du är nog den mest uppmärksamma av alla mina läsare, t o m upptäcker detaljer jag inte har sett själv!! I somras var det LOVE i moln på en bild från Sverige, och nu COTTE på min uppochnervända äppellåda - örnblick!

Kramar till dig, du rara bloggsyster!
Helena

Gugis Pärlor sa...

Visst ska det va ett ordentligt godisbord på jul!!! Fint med glasburkarna och jag ser att vi har någon likadan här också... Jag är mycket svag för skålar med lock och fot ;O) Jag har investerat i några stycken på loppis för kommande behov (hihi)

Kram Gugi

A House With A View sa...

Så fina glasburkar, de kommer verkligen till pass med allt julepyssel! Och min favorit - de superfina pepparkakorna, gillar skarpt de banden också, verkligen kanon ge-bort-present!!

Många kramizar aka