I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

17 december 2010

Egna blomarrangemang


Hej!

Fredag igen - så härligt.

Idag gäller det att vara stadig på hand för jag ska glasera kakor. Hittade, hör och häpna, kakformar i leksaksbutiken (av alla ställen) med julmotiv - 9 stycken för hela 25 kronor - tjoho! Made my day :)Brukar ni göra egna blomarrangemang till jul?

Det finns ju så mycket snyggt i blomsteraffärerna, särskilt vid den här tiden. Inspiration är gratis men tyvärr blir det lite för kostsamt att handla färdiga arrangemang. Så jag köper hem lite olika blomsorter och sätter ihop mina egna istället. Kanske inga mästerverk men de sprider i alla fall doft och glädje i vårt hus. 


Vita hyacinter gillar jag. De är inte så starka i doften, vilket är bra då jag är känslig för starka blomdofter. Jag nyser ändå och näsan rinner men, doften är ju helt underbar så jag vill inte vara utan. Lite knäpp är man allt.


Här är det dottern som varit kreatören. En amaryllis i en vid glasskål med bland annat grön mossa, snö och små nissar. Hoppas den slår ut nu bara...


En blomma som är underskattad är faktiskt nejlikan. Främst tänker jag på den som en begravningsblomma eller en som alltid finns med i (ursäkta mig) alla halvvissna tråkbuketter i mataffärerna. Men, jag har upptäckt att de står sig väldigt länge, de finns i massor av färger och man får ganska många kvistar i en bukett. Jag brukar dela upp kvistarna, klippa ner dom lite och sprida ut i små vaser runt huset.


Åh, jag såg så snygga arrangemang med nejlikor i en tidning för några år sen. Undrar om jag kan hitta den... De visade bland annat tips på hur man gjorde bollar och kransar. Får nog ta och leta lite.


I helgen ska vi klä granen. I år blir det nya kulor i grenen hihi! Får se om det blir som jag tänkt. Sista matchen för säsongen ska spelas också, på hemmaplan denna gång, tack för det! Så skönt att slippa gå upp i ottan en lördagsmorgon. Så ska jag fixa några julklappar. Vi har inte så många att köpa till så det går ganska fort när det väl är bestämt vad de ska få. I år ska jag skriva rim på paketen också. Hm, hur ska det gå... är det någon av er som brukar skriva rim? Jag känner mig ganska oerfaren på det området så det lär väl ta tid!

 Ja, sen är väl den här helgen över ;)

Vad har ni för planer?

Önskar er en trevlig dag!


Posted by Picasa

6 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Jag brukar göra mina egna blomsterarrangemang, blomsteraffärerna i den här staden gör tyvärr rätt trista varianter...

Mvh
Frida

Sussi sa...

Oj vad duktig du är. Ja i bland annars köper jag fast det måste vara mycket roligare att göra själv kram sussi.

Annelie sa...

Vilket härligt inlägg, Sanna! Drar med djupa andetag in stämning och inspiration. Jättevackert!
Ser ut som om dottern din har talang också, visst är det kul när barn visar lite intresse för det man gör, skaparglädje, och för att sprida stämning.
Nya kulor i grenen, fniss, du är klurig. Ser fram emot att se resultatet.
Du frågade tidigare om våran julgranssort, jag har glömt, med maken sa att det är en Fraser, vad det nu heter på svenska. Den håller i alla fall inte dekorationer så väl och barrar rejält. Fast å andra sidan så är den ju, typ, 3 veckor gammal nu. Poor thing. Tycker egentligen lite synd om granar som slängs ut efter julen.

ÄÄÄÄÄlskar ditt arrangemang med hjärtat i.

Kramar

Gugis Pärlor sa...

Superfina blomarrangemang ni har gjort! Vi ska nog också söka oss en gran i helgen och kanske den rent av får komma in också! Vore så skönt att få undan pyntandet av granen i tid...;O) Nejlikan såg annorlunda ut. Jag tycker inte att jag har sett någon med rundade kanter tidigare. Jättefin!

Kram Gugi

A House With A View sa...

vilka underbart vackra blomarrangemang!! Jag har försökt mig på det några enstaka gånger att ta med som "gå-bort-blomma" men känner mig inte bekväm i rollen som florist, hihi. Några rim blir det inte på våra paket men så mysigt om det fanns på alla, kanske ska börja med det i år!? Nya kulor till granen säger du, spännande!! Jag vill också ha något nytt i år, bara lite grann, ska bli intressant att se vad du hittar på!

kramizar till dig från mig!

aka

Linda i Lönnbacka sa...

Jättefina blomsterarrangemang!

Ha en mysig helg, här ska snart också granen pyntas!

Kram kram